Граждански арест на "бежанци" в Храбрино, оказаха се чуждестранни студенти

Автор: Цвети Тончева
Коментари (16)
07:52 / 06.03.2024
6815
Жителите на село Храбрино организираха изключително храбро граждански арест на бежанци, които в последствие се оказаха студенти по медицина, според полицията.

Кметът на селото Димитър Кръстанов разказа за Plovdiv24.bg леко комичната случка, която обаче никак не е за подценяване и говори за будната съвест на жителите на две родопски села над Пловдив.

Сигналът дошъл от село Дедево, където групата била забелязана първо. 

"Беше към 21.30 часа вечерта на 4 март, когато получихме сигнал, че в Дедево са забелязали група от 8 човека, които слизат пеш към село Храбрино. Мъжете бяха 8 на брой, всичките млади, с бради, такива, каквито сме свикнали да виждаме по новините за бежанци у нас. След като вече имахме информация за тях, ние ги чакахме. Нашата група беше от 6 човека и ги задържахме. Всички останахме на центъра на селото, до изчакване на полицията", разказа Кръстанов.  

Според него, мургавите младежи наистина били доста подозрителни, пък и времето било доста късно за туризъм, ето защо местните жители се мобилизирали и ги арестували. Младежите, нарочени за бежанци, поседели доста време на центъра на селото, в очакване на полицията. През това време хората се опитвали да завържат разговор с тях, но не много успешно, тъй като те говорели само на английски. Колкото можали се разбрали, но не станало ясно какви точно са те.

Едва на сутринта разбрали от полицията, че това са студенти по медицина и са били просто на туризъм там. 

От пресцентъра на ОДМВР Пловдив потвърдиха пред Plovdiv24.bg за случая, но заявиха, че след проверка на личните документи се оказало, че задържаните от жителите на Храбрино не са никакви бежанци, а чуждестранни студенти по медицина у нас.

Виж коментарите (16)
Още новини от Регионални новини:
Отличиха кмета на Брацигово със специална награда
Внимавайте по пътя Пампорово - Смолян, има обърната кола
Георги Маринчешки пред жители на Съединение: Време е малките насе...
Община Асеновград с предупреждение
Историкът Видин Сукарев: Хисар капия е запазената порта на източн...
Граждани протестираха, затвориха пътя Пловдив - Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).