Инвестиционен интерес към Пазарджик покачва цените на имоти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:13 / 19.10.2004
2477
Петчленна делегация от Германия, водена от депутата от Бундестага Конрад Кобел е посетила Пазарджик в края на миналата седмица, за да проучи възможностите за инвестиции. Това съобщи на редовната си седмична пресконференция пазарджишкият кмет Иван Евстатиев, цитиран от PD media. В делегацията са били включени представители на търговската верига Lidl, собственик на месопреработвателно предприятие и мениджър на завод за мебели. По препоръка на адвоката Тодор Батков, който е състудент на Иван Евстатиев, Пазарджик е бил първата точка от визитата на германците в България. На вниманието на чуждите бизнесмени са предложени три свободни терена за реализиране на техните инвестиционни намерения: парцел зад магазин “Била”, до автокъща “Тойта Тексим” и в източната част на остров “Свобода”.
Инвестиционните си намерения бизнесмените са обещали да представят до десетина дни. Ще държим на аргументирани предложения, като залагаме на гаранции за поети ангажименти, заяви Иван Евстатиев.
Вследствие на инвестиционния интерес към Пазарджик, предизвикан от изграждането на Икономическата зона, се очаква цената на терените да скочи, прогнозира той. Досега общинските земи се продаваха средно за около 10 лв на квадратен метър. Според кмета цената на апетитните парцели, като тези в Икономическата зона, ще нарасне поне с 50%.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).