ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Ива Вълчева в Беловица: Общината няма вече да е "мащеха" за населените места
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 21.10.2023Коментари (0)1567
"Беловица години наред бе най-добре поддържаното село в общината. Не мога да наблюдавам безхаберието от страна на общинското ръководство, което през последните години доведе до проблеми в обслужването на жителите и до занемаряване външния му облик. Не мога да се примиря с това, затова отново заставам пред вас като кандидат за кмет на селото ни", така инж. Илина Костова кмет на Беловица от 2003 до 2019 година, когато в селото е назначен кметски наместник, мотивира своето и на съселяните си желание отново да бъде кмет на Беловица. В кратък отчет за свършеното през своите четири мандата и с програма за следващия тя очерта приоритетите си за развитие на селото- подмяна и реконструкция на водопроводната мрежа, благострояване и текущи ремонти на улиците, благоустройство и чистота, увеличаване присъствието на личен лекар в Беловица.

За приоритетите и за реалната промяна, която предлагат кандидатите с номер 1 в бюлетината за община Хисаря, говори и инж. Пенка Рахова. Дългогодишен общински съветник тя сподели своето разочарование от управлението на общинската собственост, като даде за пример "стопанисването" на Минералния плаж в Хисаря, в чиито басейни растат дървета и на Красновските минерални бани и парка към тях, за които общината се оказва лош стопанин. Тя призова жителите на Беловица на 29 октомври да изберат личностите, които не са зависими и не вдигат послушно ръката си в общинския съвет.

"Изберете екип от експерти, които знаят как ефективно да ръководят и да решават проблемите на хората в населените места. Не може да подменяш парково оборудване за над 200 000 лева и да нямаш финансиране на проект за водохващане на село Кръстевич", коментира още Рахова.

"За мен е гордост да познавам работата Илина Костова. Тя е човек, който четири мандата работи за развитието на село Беловица, човек от когото съм черпила познание и вдъхновение“, обърна се към жителите на селото и Ива Вълчева, кандидат за кмет на общината. Това, което отличава нашата политика от тази, на която сме свидетели в последните мандати е отношението към жителите на нашата община, коментира тя.

“Кметът на общината трябва да бъде близо до кметовете на населените места и не случайно тази година нашето мото е "Открито, отговорно и ефективно управление“. Защото през тези четири години точно това ни липсваше.“, сподели кандидатът с номер 1. И зададе няколко реторични въпроса - "Колко пъти кметът на община Хисаря беше в вашето населено място? Колко пъти беше Председателят на общинския съвет? Колко пъти имаше изнесени приемни?“. Според нея това е отправната точка на всяко управление - да знае от първа ръка какви са текущите проблеми, кои от тях са най-належащи. "А това посочвате вие, жителите му, приоритетите за всяко едно населено място, трябва да бъдат приоритети за управляващите. Управлението ще е отговорно, когато се направи бюджет, който да бъде използван рационално. И ще бъде ефективно, когато общинските предприятия работят така, че не само да отстраняват проблемите, но и да генерират проходи. И за пример ще дам Медицинският център, който може да разшири дейността си, за да бъде полезна работата на специалистите в него и за хората в населените места. А това без помощта на местната власт няма как да стане.“, разви предложението си за разрешаване на належащите проблеми Ива Вълчева.

Кандидатът за кмет на община Хисаря увери жителите на село Беловица, че ако на 29 октомври гласуват с номер 1 в бюлетината – за кмет на Беловица, за общински съветници и за кмет на общината, то местната власт, кметът на общината ще се грижат за нейните жители, за развитието и просперитета на всяко населено място.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2024/2025
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: