ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Ива Вълчева в Паничери: Ние ще променим статуквото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 20.10.2023Коментари (0)1505
"Да е истински стопанин, загрижен за благоустрояването и чистотата, за хората. Да не се страхува, да отстоява принципни позиции и да е добросъвестен.“, така Ненка Дойчевска, кандидат за кмет на село Паничери очерта профила на кмета на общината и на населените места. На срещата с жителите на селото тя акцентира върху проблемите и възможните им решения.

"Сред наболелите проблеми за жителите на нашето прекрасно село е достъпът до лекар и аптека, сметосъбирането и чистотата. Аз имам решенията. Имам и подкрепата и уверението на лекари от различни медицински специалности – уролог, хирург, ортопед, кардиолог, които са се ангажирали да идват и правят профилактични прегледи.“, заяви Дойчевска. Сред приоритетите на експертът по финанси и счетоводство е и почистването на речното корито и ремонта на сградата на гробищния парк.

"Паничери има всички предпоставки да е по-добро място за живот, но благодарение на настоящото ръководство на общината тук нищо не се случва. Чакаме четири години проект за ремонт на читалището, също толкова и за пенсионерски клуб. Това, което получихме са обещания, очаквания и несвършена работа.“, не скри разочарованието си от настоящата ситуация кандидатът за общински съветник Цветозара Данчева. Като млад човек, който живее и отглежда децата си в община Хисаря тя е огорчена и от отношението на досегашното управление към децата и възрастните, които не получават необходимата грижа.

За развитието на читалищата и образованието пред жителите на селото, изпълнили двора на читалището, говори кандидатът за общински съветник Минка Макавеева. Старши учител в гимназията в Хисаря и магистър по Културно-историческо наследство тя познава в дълбочина проблемите в тези сфери. "Вярвам, че заедно ще намерим път към разрешаването на въпросите, наболели във времето. Ще съдействам за подпомагане на читалищните дейци, за разкриване на етнографски музейни сбирки, за съхраняване идентичността на всяко населено място в нашата община.", ангажира се Макавеева.

«Боли ме като гледам нашето читалище! Имаме прекрасен самодеен състав, носител на множество награди, имаме всички предпоставки да развиваме и детското творчество, а залата на читалището ни е в разруха.», сподели развълнувана пред съселяните си и Мария Шаралиева. За хореографката, ментор на танцовите състави в цялата община темата за съхраняване на читалищата, като храм на българщината, е в основата на ангажиментите и като кандидат за общински съветник от листата с номер 1.

В подкрепа на думите им Ива Вълчева, кандидат за кмет на община Хисаря заяви категорично, че трябва да се въведе проектно финансиране на читалищата и утвърждаването им като средища на професионално и самодейно изкуство.

"Но не само това е необходимо за Паничери. Селото би трябвало да не изпитва неудобства, все пак тук живее кметът на общината, от тук е родом и председателят на общинския съвет... А проблемите са навсякъде – и в чистотата, и в осветеността на селото, и в състоянието на инфраструктурата. Ние ви предлагаме да променим статуквото. Да направим така, че да бъде развит потенциала на община Хисаря. Предлагаме ви открито, отговорно и ефективно управление на нашата община. Управление за хората! Открито - в диалог с жителите на общината, чрез ежемесечни приемни на кмета и общинска администрация. Отговорно - да се започне с одит на дейността на общинските предприятия, за да се проследят пропуските при тяхното управление.

Да се създаде Общинско предприятие за извършване на улични ремонти, което да поеме спешните ремонти. Същевременно да се изработи ремонтен календар за града и селата, позволяващ не само дългосрочното планиране, но и във всеки годишен бюджет да се предвижда пълния обхват на ремонтните дейности за идентифицираните в най-тежко състояние обекти.

Управлението трябва да е ефективно - ще започнем с преглед на състоянието на общинската собственост и разработване на програма за използването на свободните терени и сгради. Трябва да има и анализ на общинските финанси - данъци и такси, с цел събиране и разходването им по предназначение.", разви пред жителите на Паничери визията си за реална промяна в управлението на община Хисаря Ива Вълчева.

С призив на 29 октомври да подкрепят кандидатите с номер 1 в бюлетината Ива Вълчева, за кмет на общината, Ненка Дойчевска, за кмет на Паничери и кандидатите за общински съветници отправиха и самодейците, и народната певица Ивилина Иванова, с чиито песни завърши предизборната среща в Паничери.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2024/2025
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: