Ива Вълчева в Паничери: Ние ще променим статуквото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:48 / 20.10.2023
1515
"Да е истински стопанин, загрижен за благоустрояването и чистотата, за хората. Да не се страхува, да отстоява принципни позиции и да е добросъвестен.“, така Ненка Дойчевска, кандидат за кмет на село Паничери очерта профила на кмета на общината и на населените места. На срещата с жителите на селото тя акцентира върху проблемите и възможните им решения.

"Сред наболелите проблеми за жителите на нашето прекрасно село е достъпът до лекар и аптека, сметосъбирането и чистотата. Аз имам решенията. Имам и подкрепата и уверението на лекари от различни медицински специалности – уролог, хирург, ортопед, кардиолог, които са се ангажирали да идват и правят профилактични прегледи.“, заяви Дойчевска. Сред приоритетите на експертът по финанси и счетоводство е и почистването на речното корито и ремонта на сградата на гробищния парк.

"Паничери има всички предпоставки да е по-добро място за живот, но благодарение на настоящото ръководство на общината тук нищо не се случва. Чакаме четири години проект за ремонт на читалището, също толкова и за пенсионерски клуб. Това, което получихме са обещания, очаквания и несвършена работа.“, не скри разочарованието си от настоящата ситуация кандидатът за общински съветник Цветозара Данчева. Като млад човек, който живее и отглежда децата си в община Хисаря тя е огорчена и от отношението на досегашното управление към децата и възрастните, които не получават необходимата грижа.

За развитието на читалищата и образованието пред жителите на селото, изпълнили двора на читалището, говори кандидатът за общински съветник Минка Макавеева. Старши учител в гимназията в Хисаря и магистър по Културно-историческо наследство тя познава в дълбочина проблемите в тези сфери. "Вярвам, че заедно ще намерим път към разрешаването на въпросите, наболели във времето. Ще съдействам за подпомагане на читалищните дейци, за разкриване на етнографски музейни сбирки, за съхраняване идентичността на всяко населено място в нашата община.", ангажира се Макавеева.

«Боли ме като гледам нашето читалище! Имаме прекрасен самодеен състав, носител на множество награди, имаме всички предпоставки да развиваме и детското творчество, а залата на читалището ни е в разруха.», сподели развълнувана пред съселяните си и Мария Шаралиева. За хореографката, ментор на танцовите състави в цялата община темата за съхраняване на читалищата, като храм на българщината, е в основата на ангажиментите и като кандидат за общински съветник от листата с номер 1.

В подкрепа на думите им Ива Вълчева, кандидат за кмет на община Хисаря заяви категорично, че трябва да се въведе проектно финансиране на читалищата и утвърждаването им като средища на професионално и самодейно изкуство.

"Но не само това е необходимо за Паничери. Селото би трябвало да не изпитва неудобства, все пак тук живее кметът на общината, от тук е родом и председателят на общинския съвет... А проблемите са навсякъде – и в чистотата, и в осветеността на селото, и в състоянието на инфраструктурата. Ние ви предлагаме да променим статуквото. Да направим така, че да бъде развит потенциала на община Хисаря. Предлагаме ви открито, отговорно и ефективно управление на нашата община. Управление за хората! Открито - в диалог с жителите на общината, чрез ежемесечни приемни на кмета и общинска администрация. Отговорно - да се започне с одит на дейността на общинските предприятия, за да се проследят пропуските при тяхното управление.

Да се създаде Общинско предприятие за извършване на улични ремонти, което да поеме спешните ремонти. Същевременно да се изработи ремонтен календар за града и селата, позволяващ не само дългосрочното планиране, но и във всеки годишен бюджет да се предвижда пълния обхват на ремонтните дейности за идентифицираните в най-тежко състояние обекти.

Управлението трябва да е ефективно - ще започнем с преглед на състоянието на общинската собственост и разработване на програма за използването на свободните терени и сгради. Трябва да има и анализ на общинските финанси - данъци и такси, с цел събиране и разходването им по предназначение.", разви пред жителите на Паничери визията си за реална промяна в управлението на община Хисаря Ива Вълчева.

С призив на 29 октомври да подкрепят кандидатите с номер 1 в бюлетината Ива Вълчева, за кмет на общината, Ненка Дойчевска, за кмет на Паничери и кандидатите за общински съветници отправиха и самодейците, и народната певица Ивилина Иванова, с чиито песни завърши предизборната среща в Паничери.

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).