Изключително важна новина за село на 15 км от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:26 / 09.07.2024
20619
Със заповед на кмета на "Родопи" Павел Михайлов е отменено насроченото за 17.07 Общо събрание на населението в Храбрино. Това  според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

След подписания протокол-споразумение с "Еолит“ ООД, фирмата изпълни в срок поетите ангажименти.

Taка кариера над Храбрино няма да има!

Фирма "Еолит“ ООД оттегля заведеното в РИОСВ-Пловдив уведомление за инвестиционно предложение "Изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в концесионна площ "Бунилото“.

На същия ден търговското дружество е подало искане Е-26 –Е-345 към Министерството на енергетиката за прекратяване по взаимно съгласие на концесионен договор от 16.07.2014 година между Министерство на енергетиката и "Еолит“ ООД, сключен за срок от 35 години.

"Благодаря за активната гражданска позиция на жителите и кмета на Храбрино!

Благодаря за подкрепата от всички населени места на територията на Община Родопи!" Благодаря за коректното поведение на "Еолит" ООД!", пише кметът Михайлов в социланите мрежи

Припомняме, че от "Еолит" ООД заявиха, че "търговската печалба не е на всяка цена, като всеки следва да се ръководи и от законите, но и от благото и ползите за обществото."

"Разбирателство се постига с диалог и уважение. Нашата работа е да превърнем Община Родопи в най-доброто място за живеене. А най-важната ни задача е да пазим здравето на хората, да защитаваме изконните им права за чист въздух и вода и да се радват на зелена и красива природа", допълни кметът на "Родопи".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...
Кметът на Кричим отправи официално предложение до кмета на Пловди...
Двама шофьори са в болница след челен сблъсък край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).