Канал за трафик на жени е разбит в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:57 / 28.03.2005
1643
На брифинг в РДВР-Пазарджик днес бяха оповестени резултатите от успешна полицейска операция срещу престъпна група, занимавала се с трафик на жени за страни от Западна Европа.
В присъствието на директора на РДВР-Пазарджик полк. Жоро Стоицев и началника на РЗБОП майор Георги Грозданов бяха изнесени подробности за залавянето на членовете на организацията, специализирана в трафик на жени за страни за Западна Европа, най-често за Австрия. Акцията, ръководена от главния секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов, е реализирана със съдействието на австрийските полицейски служби.
Рано сутринта днес е задържан криминално проявеният Л.Б. (38 г.) от Пазарджик, който е основен организатор и заподозрян в трафика на млади момичета с цел проституция. Паричните средства от престъпната дейност са превеждани до получателите в България по известна на антимафиотите схема - чрез фирма за електронни разплащателни услуги. За групата от трима мъже и една жена, всичките от Пазарджик, са “работили” общо 10 пълнолетни “жрици на любовта” от цялата страна.
Спецполицаите. от РЗБОП наблюдавали канала повече от година, като са получавали информация и от сродните европейски структури. В процес на установяване е точният обем на паричните средства получени от сводниците, тъй като голяма част от валутата е пристигала в страната по нелегален път. Л.Б. е задържан в следствения арест с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като се очаква и за другите членове на “четворката” да бъде постановена подобна мярка. Работата по случая продължава, съобщават от РДВР-Пазарджик

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).