Карлово получава европари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 03.06.2006
1141
Два проекта - пред Европейската комисия /ЕК/ в Брюксел и по програма ФАР спечели Община Карлово, съобщи кметът д-р Емил Кабаиванов.

От Брюксел градът ще получи 130 000 евро за създаване на Общинска агенция за енергийна ефективност, в която ще членуват и съседните общини, а координиращ орган ще е работещата вече пловдивска агенция. Средствата за реализация на проекта ще бъдат вложени в обособяване и оборудване на офис в Карлово и за заплати на пет човека, които ще правят енергийни одити и ще изработват проекти за енергийна ефективност, поясни градоначалникът.

Сумата не е голяма, но фактът, че Общината е една от четирите у нас, спечелили такъв проект пред Еврокомисията, дава възможност Карлово да кандидатства директно пред Европейската Комисия и е реклама за Общината на най-високо международно ниво, коментира д-р Кабаиванов.

С проекта по ФАР /за 1 млн. евро за канализация и водоснабдяване на Карлово-Запад, Бадемлика и Беш бунар/, Общината е била класирана на 9-о място от кандидатствали 45 общини. По ФАР се готви и проект за ремонт на пътя Калофер - м. "Паниците". Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).