Кмет на пловдивско село сигнализира за голяма опасност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:12 / 18.07.2024
28499
Кметът на Трилистник Мирчо Петров има притеснения, че струпаната от почистването на коритото на Стряма дървесина до къщите на хората, може да пламне. Ето позицията му този негов проблем:

 

БЕЗПАРИЧИЕ ИЛИ БЕЗХАБЕРИЕ ?

Трябва ли да се вменяват задължения на "Напоителни системи", след като нямат нито средства, нито техническа възможност да си изпълняват задълженията. Поддържането на дигите и коритото на р. Стряма доведе до наводняването на 120 къщи в с. Трилистник.

Виновни и наказани нямаше, а дали пък те не бяха укрити. Възстановяването на щетите по къщите бе за сметка на стопаните.

По върховете никой не иска да помисли дали тази организация е способна да се справи със задълженията, след като не я финансират - всичко е за сметка на хората.

Толкова ли е трудно да се направи един цял проект за р. Стряма от заустяването в р. Марица до гр. Клисура за почистване и укрепване на реката.

За възстановяването на отводнителните канали може да се търсят европейски средства, а защо не и изграждане на велоалея по цялото трасе.

Знам, че много си мечтая, но всичко това е възможно и може да се случи с помощта и контрола на държавата.

Въпреки многобройните писма за опасността от наводнение на селото, това се случи. Бяха взети мерки за почистването и укрепването на коритото и дигите в частта на с. Трилистник.

Въпреки това останаха много сериозни проблеми, които тревожат, както мен, така и хората от село Трилистник.

Голяма част от реката на територията на с. Калековец е в критично състояние. При едни по-високи води ще се наводним отново. Другият много сериозен проблем са дърветата и храстите, които са изкарани от коритото на р. Стряма и са депонирани в непосредствена близост до къщите на с. Трилистник.

Опасността от пожар е много голяма. В момента сигнализирам всички институции, пак стигаме до бездействието на "Напоителни системи". От моя страна съм направил разораване покрай струпаната дървесина, но това едва ли ще помогне. Пиша това с огромна надежда , че някой от поредните временни управляващи ще го прочетат," завършва Мирчо Петров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Директорът на хасковския театър: Аз съм крадец
Пожар гори близо до Пловдив
Преобразяват три пловдивски села с 6 милиона лева
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).