ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на Калофер плаща сам ремонти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 24.05.2013Коментари (0)3365
© Труд
Кметът Стоянов не носи костюми, защото постоянно е зает с някакви ремонти из града. До него е съпругата му.
"Как ще си пуснем кмета в парламента, бе? Та той оправи целия град за нула време и със собствени пари", единодушни са жителите на Калофер. В града на Христо Ботев твърдят, че никой в последните 30 години не е направил толкова много за тях, колкото Румен Стоянов.

48-годишният кмет "хвърли бомбата" като отказа да бъде депутат и остана градоначалник с три пъти по-ниска заплата.

"Каквото обещае, го върши и то веднага. На 87 години съм, но не помня някога да сме имали такъв работлив кмет", твърди Мария Анастасова.

"Преди Румен да стане кмет, целият град беше потънал в мрак. Само за 3-4 месеца смени над 250 лампи, подмени и калдъръма на улиците. Ремонтира с лични пари и два от най-опасните мостове", не може да нахвали градоначалника и продавачката в магазин Лиляна Бозукова.

"В града и около него имаше поне 6-7 нерегламентирани сметища. На Румен се наложи да извади 3400 лв. от джоба си и да купи камионче, за да махне боклука. Хората в Калофер бяха като болни като разбраха, че нашият е в листата на "Коалиция за България" и има реални шансове да влезе в парламента.

Още в началото на април свикахме общоградско събрание и казахме на лидерите на БСП, че не го пускаме в Народното събрание. Защото зад Румен Стоянов не са само червените, жълтите, зелените и сините, а цял Калофер. Още тогава кметът ни обеща, че ако го изберат за депутат, ще се откаже от мястото си в парламента. И добре че го направи, че Калофер щеше да осиротее без него", просълзява се 55-годишната Надежда Стаева.

Съпругата на кмета Радка Стоянова върти кръчмата "Калофер" в центъра на града и осигурява прехраната на семейството заедно с по-малкия си син Христо (на 25 г.), тъй като баткото Добрин (27 г.) работи в Англия.

"От медиите научих, че заплатата на мъжа ми като кмет е 740 лв., а като депутат щял да взема поне три пъти повече. Откакто е станал градоначалник, той пари вкъщи не вкарва, защото наследи от предишната кметица над 75 000 лв. дългове и тръгна да оправя всичко с лични средства. Но аз в неговите работи не се меся.

Не съм му давала акъл и съвети кое да избере, но съм щастлива, че си остана в Калофер, защото тук хората го обичат и уважават", разказва съпругата.

"Като баща и кмет най-голямата ми мъка е, че няма работа и поминък за младите в Калофер и повечето малки градчета в България", въздиша Румен Стоянов.

Той имал уверенията на италианска фирма за производство на гуми и сепаратори, че скоро ще открие 100 работни места, но и това е недостатъчно на фона на високата безработица.
"Ако бях станал депутат, вероятно щях да бъда по-полезен за Калофер за привличането на инвеститори. Но след като калоферци ме искат за кмет, остават такъв и си изпълнявам ангажиментите", твърди още безпартийният Стоянов.
Той стана кмет с рекордните 88,27% чак през октомври 2012 г. Преди това изборът му бе касиран по жалба на ГЕРБ, защото Стоянов не бе прекратил в срок участието си във фирма.

Калоферци не крият, че са се усетили, че "Коалиция за България" са вкарали популярния Стоянов в депутатската листа като "ракета-носител", за да издърпа следващите кандидати. И затова измислили план - наговорили се да не гласуват на 12 май, за да отрежат пътя на кмета към парламента. Вижте каква бе избирателната активност тази година, намига калоферецът Иван Петков.
Този план не сработи, но пък калоферци са щастливи, че Стоянов работи за тях.

Източник: в. "Труд"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
Софка заминава
15:22 / 21.09.2024
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в София
България в еврозоната
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: