Кметът на Мадан: Всички правителства досега са длъжници на града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:18 / 29.08.2004
1079
Това е изводът на кмета Валентин Гаджев, по време на тържествата послучай 51 години на Мадан. Спряното строителство на язовир “Мадан” трябва да продължи, за да бъдат оползотворени вложените до сега 42 млн. лева средства от държавния бюджет. Това ще осигури по-добри условия за туризъм и ще намали безработицата в района, която е 20%.
Според кметът Гаджев, всички правителства до сега са длъжници на община Мадан, защото каскадата “Горна Арда” е била замислена като алтернативна заетост на съкратените от “Горубсо” близо 3000 миньори. Изграждането на каскадата е спряло както поради проблеми с турската фирма “Джейлан”, така и заради неадекватната преценка на енергийната ефективност от “Горна Арда” и липсата на приемственост на българските правителства. Ако ми бяха дали на мен средствата за язовир “Мадан”, щях да превърна града в българския спортен център “Кицбюел”, каза Гаджев, цитиран от БНР. Жените-шивачки издържат цели семейства с минималните си заплати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).