ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на "Марица": Предприятия, в които се ползват горелки или извършват ремонтни дейности, да преустановят работа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:30 / 09.08.2024Коментари (0)7658
©
Поради зачестилите пожари на територията на Община Марица кметът Димитър Иванов апелира жителите и мениджърите на предприятията да преустановят ремонтни дейности, които биха предизвикали пожари или неприятни инциденти.

Той издаде заповеди до кметовете на населените места за предприемане на превантивни мерки за недопускане възникването на пожари във фирми и обекти на територията на общината, които съхраняват или използват леснозапалими или горими течности и материали.

"Призовавам предприятия, в които се ползват горелки или извършват ремонтни дейности да преустановят работа, за да се предотвратят евентуални пожари. При извършване на огневи работи – заварки с електрожен, рязане с оксижен, топене на битуми и смоли, работа с ъглошлайф, размразяване на тръбопроводи, полагане на хидро- и топлоизолация и други подобни дейности, свързани с отделянето на искри, стриктно да се спазват мерки за безопасност“, посочи Димитър Иванов. Той уточни, че последните инциденти с пожари в общината и страната са причинени предимно от невнимание при работа. В заповедта Димитър Иванов указва уведомленията до предприятия, хранителни и строителни вериги, бензиностанции и газстанции в общината да бъдат връчвани лично от кметовете на населените места до управителите на фирмите срещу подпис.

Кметът призовава жителите на Община Марица да не палят сухи треви, стърнища, житни блокове, леснозапалими и горими материали при почистване на имотите. "За недопускане възникването на пожари в сухи треви и отпадъци в населените места обръщам внимание да не се използват преносими барбекюта, работещи с твърдо гориво на необезопасени места. Бъдете внимателни и при боравене на открито с огън. Пазете децата от кибрит и запалки. Използвайте изправна и обезопасена техника при прибиране на реколтата от зърнено-житни култури, както и след това спазвайте противопожарните норми. При изготвяне на зимнина в домашни условия на открито, мястото трябва да се почиства от горими материали – хартия, пластмасови отпадъци и други и да не се оставя без надзор до приключване на работата“, посочва със загриженост Димитър Иванов. Той подчерта, че кметовете на населените места са ангажирани да запознаят хората с правилата за пожарна безопасност и мерките за недопускане на пожари. С контрола по изпълнението на писмата е ангажиран заместник-кметът инж. Петър Минков.

При възникване на инциденти гражданите незабавно трябва да съобщят на телефон 112 и да дадат коректно информация за случилото се.

По данни на РДПБЗН при възникналите в Пловдивска област до 10 юли 1122 пожари са унищожени близо 1400 декара с пшеница, ръж, овес и фураж, като са засегнати 250 площи със сухи треви и 173 с отпадъци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: