Кметът на пловдивско село: Попът трябва да ръси наред

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:41 / 08.06.2024
15443
"Захапали са се, но всички са в нарушение. Попът трябва да ръси наред, докато не се вкарат в пътя" - коментира нездравите междусъседски отношения в село Кочево кметът Станислав Панайотов. 

Враждата между фамилиите започнала доста отдавна, после имало затишие за година-две, а сега се разразила с нова сила. Преди един месец Цонка Димитрова подала жалба срещу Росица Генова, че на синора между имотите им има паянтова постройка, която й пречи. Атанаска Ушева пък заявила претенция, че клоните на дърветата от овощната градина на Росица влизат в имота й. Вчера Росица Генова сигнализирала, че Атанаска Ушева е поставила четири циментови стълба на тротоара да й подпират асмата и че не поддържа чистата на прилежащата обществена площ.

По всички сигнали и жалби са започнати проверки. Екологът обърнал внимание на трите да подрежат растенията, за да не влизат в съседния имот. Техническият отдел изискал от всички замесени документите за постройките. Само Цонка досега не ги е представила.

"Законът да каже кой е крив и кой прав. Те явно няма да се разберат помежду си" - каза Панайотов.

Кметът на община Садово Димитър Здравков също е запознат с драмите в Кочево. Всеки сигнал е проверяван от комисия по трима-четирима души. Сега се чуди какво се е променило в отношенията на трите жени. "Бяха приятели, имаха се, не знам какво им стана. Имат спорове и кой каквото си е надробил - това ще сърба - коментира той.

Лоши междусъседски отношения има навсякъде, сподели общинският кмет. Жител на съседно на Кочево село, например, подал жалба, че петелът на съседа му кукурига в 5.30 сутринта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Служители не успяха да стигнат до работните си места в Пловдив
Този 18-годишен хубавец без книжка заряза приятелката си в колата...
Овладян е големият пожар в Пловдивско
Голям пожар гори и се разраства на 20 км от Пловдив
Нова придобивка, част от мащабен проект, очаква пловдивско село
МВР Пловдив: Много пияна жена е предизвикала катастрофата с 4 кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).