"Коледна магия" в народно читалище "Пробуда-1912"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:53 / 24.12.2013
1801
Неповторима коледна магия завладя самодейците от читалище "Пробуда 1912" в Кричим. Малките участници от детски театрален състав "Люлючета",школа за модерни танци, школа за народни танци и школа по пиано бяха част от една неповторима коледна магия ,където част от мечтите се сбъдват.

Веселото тържество започна под звуците на песента "Тиха нощ" с пресъздаването на традициите,продължи с идването на най-чаканите гости Дядо Коледа и Снежанка, които зарадваха всички послушни и не чак толкова послушни деца, които обаче през цялата година активно са участвали в инициативите на културната институция. Като подарък за малчуганите и техните родители беше поднесена и постановката на гост-аниматори, които забавляваха момчетата и момичетата с танци, игри и логически задачи.
Председателят на читалищното настоятелство Ани Хаджиева съобщи, че занапред ще продължи да се развива театралната школа към НЧ "Пробуда 1912".Тя отправи покана и към другите деца от Кричим да се включат в репетициите през новата 2014 година и така театралната трупа да се увеличи, което да гарантира още по-добри постановки и разбира се награди в националните фестивали и събори. От читалището припомниха, че от 1994 година театралният състав се ръководи Любка Анохина.

Многогодишният и опит като самодейка и след това като художествен ръководител допринася за бързото израстване на състава.

В театралният състав творят хора от различни възрасти от тийнейджъри до 50-60 годишна възраст,като броят им е до 12 човека.Незабравими ще останат пиесите: "Чудна Яна, "Юнаци с умни калпаци", "Криворазбраната цивилизация", "Дуелът", "Дон Жуан", "Горещо лято" , "Бог да прости леля" , "Районна болница" и мн.др.

Последни подготвени и изнесени пиеса са Клуб " Щастие"...и" Живият град " по Д. Неделчев.

Съставът е гостувал във Велинград,Пещера ,Перущица, Сопот, Хисаря и други малки населени места,където е добре познат на публиката. През дългите години на работа съставът многократно е награждаван за отлично представяне на прегледи и фестивали на театралните колективи.


Виж коментарите (0)

Още по темата (201):
21.03.2014 Демонтират ледената пързалка на Центъра
25.01.2014 Отчетоха бум на заемите по време на коледните и новогодишните празници
20.01.2014 Пловдивски ученици разчупиха новогодишна пита по гръцки обичай
17.01.2014 Наградиха авторите на най-атрактивните коледни украси в "Централен"
16.01.2014 Вече демонтират коледната украса в Пловдив
04.01.2014 Магазините опустяха в първите дни на новата година
Още новини от Регионални новини:
Печеливш до скоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧС...
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...
Откриха паметник на капитан Петко войвода на 8 км от Пловдив
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пло...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).