ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Комисията за защита от дискриминация ще заседава за “Столипиново”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 07.09.2006Коментари (3)989
Комисията за защита от дискриминация ще проведе трето свое заседание по жалбата на Асоциация за европейска интеграция и права на човека - Пловдив, срещу „Електроснабдяване Пловдив” АД. Заседанието ще се проведе на 11.09.2006 г., съобщиха от комисията. Жалбата визира въведения режим на тока в част от квартал “Столипиново” в Пловдив. Токът се спира в светлата част от деня и се пуска през нощта, но не винаги в едно и също време.

Този режим касае обаче както некоректните, така и коректните платци. Последните са третирани по-неблагоприятно, твърдят от асоциацията, защото независимо че си плащат изразходваната от тях електрическа енергия, са принудени да търпят последиците от въведения режим.
От електроснабдителното дружество твърдят, че липсва техническа възможност за осигуряването на ток по време на режим само за коректните абонати, но усилено се работи в тази посока. Разходите обаче за техническото оборудване са изключително високи и биха се отразили на ценообразуването на електрическата енергия.

От „Електроснабдяване Пловдив” не са съгласни, че с този си режим са създали дискриминационна практика за по-неблагоприятно третиране на ромите в квартала, защото живеещите там са и българи, турци и т.н.
Действителните причини за режима на тока в част от Столипиново са, че в района масово не се заплаща електрическата енергия, възпрепятстват се отчитането на енергията и работата на инспекторите, огромен е нерегламентираният достъп до електрическата мрежа. Много често електромерите се манипулират, таблата се разбиват, самовъзстановява се достъпът до електрическата енергия.

Събираемостта на задълженията към електродружеството в Столипиново е под 1%. Всеки ден се ангажират полицаи, които придружават инкасаторите и електротехниците при събиране на суми, при отчитане на показателите от електромерите, при спиране на достъп до мрежата. От 4800 регламентирани абонати в Столипиново 254 са редовните платци. От тях 52-ма са с режим на тока.

Ще бъде изготвена нова техническа експертиза на инфраструктурата в района с режим в Столипиново, с което да се докаже влияе ли тя на работата на дружеството.

Жалбоподателят изиска констативни протоколи от ответника за проверки на определени адреси. За следващото заседание бе изискан и списък на 52-мата дискриминирани редовни абонати, които са в района на режима. Информацията е на агенция "Фокус".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Иван Иванов
на 07.09.2006 г.
0
 
 
Аз ако не си платя тока ще ми го спрът само на мен нали? Ами чисто и просто спирате режима влизате им в къщите и обирате ел инсталацията им! Да я карат ако щът и огън да си кладът в къщите не ме ебе! Баси и държавата не си плащаш тока ако си мангал имаш такъв но с режим. Ако си българин ти го спират! Бях се забавил веднъж защото и ни нямаше в Пловдив и веднага първия работен ден си платих тока но следобеда ми го спряха и после наглеци как ще докажете че сме ви спрели тока след като сте го платили! Баси педалската държава! Просто не знам какво да кажа по въпроса! БЕЗ ДУМИ ВИЦОВЕ Е ТЕ НА ТВА Е АНАЛОГА ЗА МЕН В МОМЕНТА ИМЕТО БЪЛГАРИЯ!
gogo
на 07.09.2006 г.
0
 
 
korumpirani kradzi i ismekiari! samo sa dalaveri i isborni glasove mislite! ne vi viarvame mo6ennizi!
Възмутена
на 07.09.2006 г.
0
 
 
аххахаха, Абе глупаци и олигофрени! В Сторлипиново с изключение на нещастните българитам, живеят само ЦИГАНИ! Демек МАНГАЛИ! никакви турци няма там! Нито в "Шекера" , нито в "Аджисан маала" ,нито в 4Арман маала" има турци!!!Не обиждайте по такъв евтин начин турските ни съотечественици!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронното записване в детските градини
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (436) 54%
Не (300) 37%
Не мога да преценя (69) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: