Кръгла маса за висшето образование се проведе в Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:37 / 19.09.2004
781
Двудневна Кръгла маса на тема: “Проблемите на висшето образование – поглед от Родопите”, организирана от Националния съвет на БСМ и Българска социалистическа младеж – Смолян завърши днес в Смолян, съобщи Focus news, цитирайки източник от БСМ.
В събитието, събрало широк кръг младежи от Смолян и областта, участваха кметът на община Смолян – Дора Янкова, народният представител от БСП Атанаска Тенева и университетски преподаватели. Пред участниците в кръглата маса заместник-председателят на НС на БСМ Христо Христев изтъкна, че през последните месеци много политически формации като СДС, НДСВ, “Новото време” използват образованието като удобна тема за евтина пропаганда, без да имат реални ангажименти и последователно отношение към него. Докато, допълни той, проблемите на образованието са основен приоритет в политическата дейност на левицата вече години наред, като тя отстоява достъпно, качествено и модерно образование.
Според участниците във форума основните проблеми на висшето образование днес са наличието на материален праг пред достъпа до университетите, заниженото качество на образователния процес, тромавата и бюрократична администрация и корупционните практики във висшите училища. Според участниците във форума нито правителството на Иван Костов, нито управлението на НДСВ са намерили верен път за тяхното преодоляване.
През октомври ще се проведе подобна кръгла маса във. Тя ще бъде на тема как България следва да се впише в Европейското пространство за висше образование.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).