Късат от съд кмета на Златоград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:53 / 13.01.2007
1337
Срещу кмета на Златоград Младен Чаушев е внесен поредният обвинителен акт, съобщи БТА, цитирайки Окръжната прокуратура в Смолян.

Златоградският кмет е обвинен за неправомерно разпореждане със средства, предоставени за ликвидиране на последици от бедствия и аварии.

Междувременно в Окръжния съд в Смолян е върнато за ново разглеждане и друго дело по обвинение за превишаване на правата от страна на Чаушев при предоставяне на концесия за геотермалните води в района на Ерма река.

Внесеният през декември обвинителен акт е за нарушение на бюджетния закон. Според обвинението кметът се е разпоредил неправомерно със средства с целево предназначение. С отпуснати през 2005 г. от Министерския съвет 73 хил. лв за възстановяване на щети от бедствия и аварии, Чаушев разпоредил плащания на отделни фирми не по предназначение.

Това е поредното наказателно дело срещу Младен Чаушев. С решение на Апелативния съд в Пловдив се връща за ново разглеждане делото за нарушения при отдаването на геотермалните води в Ерморечието, за което Окръжният съд произнесе през 2006 г. оправдателна присъда.

Според първоначалното обвинение кметът е превишил правата си при учредяването на дружество с общинско участие и предоставянето на концесия за ползване на горещите минерални води.

При предишния си мандат Младен Чаушев бе съден за подобен случай на използване на бюджетни средства не по предназначение. Процесът бе заради финансиране на строителството на път с бюджетна сума, отпусната за изграждане на друг обект. Информация: БТА

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).