ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Квартал "Веригово" е извън Хисаря, смятат хората
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:18 / 23.10.2023Коментари (0)2664
От кандидатите за общински съветници и от Ива Вълчева, кандидат за кмет на общината вериговци поискаха парк, осветление и благоустройство на улиците. На срещата, завършила "на тъмно“ жителите на квартала ясно казаха, че са забравени от общинското ръководство, че нито едно от обещанията от преди четири години не е изпълнено, и че виждат управляващите веднъж на четири години.

От своя страна Пенчо Шапков, водач на листата с номер 1 отговори, че БСП са били винаги насреща. “В предишния мандат бяхме опозиция. Въпреки това можем честно да застанем пред вас и да кажем,  че ние не подкрепихме безсмисления кредит, не подкрепихме вземането на 3 000 000 лева, които няма да се върнат като инвестиция, а ще ги плащаме всички, и вие, та дори и жителите на Мало Крушево. Има доста неща, които не бяха приоритет, но се направиха. Затова ние направихме програма на реална основа. Неща, които можем да направим, за да се развива нашата община.“ 

Обединени в една кауза, пред жителите на кв. "Веригово", застанаха Илияна Арабска - начален учител и нейната ученичка Таня Марковска, експерт в областта на туризма. Те споделиха какво трябва да се направи, така че младите хора да предпочетат да останат в родното си място. Представители на борческо "Веригово", и двете се обединиха, че сред големите проблеми на община Хисаря е и изтичането на работна ръка – особено тази на младите хора.

В допълнение Арабска сподели: "Правят се  «икономии» на гърба на децата ни. Не намирам това за полезно". Тя припомни закриването на Общинския детски център преди години и скорошното решение храната на децата да е през кетъринг фирма, което е дело на  управлящия тандем през изминалия мандат.

"Другата тема е развитието на туризма. Всъщност общината не рекламира туристическия продукт. Той завършва в града и малко в Старосел. Понякога се чува и за Старо Железаре. Но няма целенасочена реклама. Оказва се, че например за Дома на традициите туристите си предават информация от ухо, на ухо. Община Хисаря трябва да предлага общ туристически продукт", категорична бе Таня Марковска.

Въпрос относно собствеността на земя в квартала, която хората искат да стане парк взриви за кратко обстановката. Оказа се, че по време на срещите в  предизборната кампания на хората е обяснено, че парцела е частен, но при своевременната проверка на Ива Вълчева в Кадастъра се видя, че земята е частна общинска собственост и е отредена за парк. Така че този въпрос ще бъде допълнително изяснен, ангажираха се кандидатите.

«Веригово заслужава да има своето място за отдих. В управленската ни програма е разписано обновяване на улиците, публичните пространства и парковата инфраструктура. Ще предприемем всеобхватно обновяване на кварталната инфраструктура –  с типови проекти за цялостно обновяване на междублоковите пространства и зелените площи. И те ще се извършват от общинско предприятие за улични ремонти, което ще направим още в първите дни на нашето управление.», ангажира се Ива Вълчева.

Кандидатът с номер едно в бюлетината отново очерта промените и в социалната сфера, и в разходването на бюджета, които управлението и ще направи. Според нея е важно какво искат хората, какви са приоритетите за всеки квартал, за всяко населено място. 

На срещата присъстваха  и кандидатите за общински съветници от листата с номер 1 - Минка Макавеева, Мария Шаралиева, Пенка Рахова, Юлияна Стефанова и Иванка Шивачева, която е и кандидат за кмет на Старосел. А в края и, въпреки липсата на ток, в старата сграда на читалището се изви хоро, водено от самодейния състав към НЧ "Антон Билкин -1929г.", които преди това поздравиха кандидатите с песен и им пожелаха успех.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2024/2025
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: