Лондонски приятели на принц Кирил ще строят вили в пловдивски села

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:55 / 30.09.2004
1695
Приятели и бизнеспартньори на принц Кирил от Лондонското сити ще строят вилни селища за богати англичани в пловдивските села Ситово и Лилково. Чужденците смятат да развиват селски туризъм. Идеята е да водят групи англичани в Първенец и Брестовица, където ще гледат как се прави виното, след което да отсядат в Лилково и Ситово.
Трима английски бизнесмени вече са провели предварителни разговори с шефа на Общинския съвет в “Родопи” Димитър Василев, съобщава самият той, цитиран от в-к "Марица". Искат да купят общинска и частна земя и да направят 30 модерни къщи в Лилково. Проявяват интерес и към старото двуетажно училище в селото, което можело да се превърне в хотел, коментира Василев. Сградата е 500 квадрата, изцяло от камък. Закритото училище в съседното село Ситово също щяло да бъде преустроено. Същите приятели на Кирил Сакскобургготски строят VIP бази в Априлци и имат сериозни инвестиционни намерения към община “Родопи”, твърди общинският шеф. През ноември те щели да пристигнат с готови проекти. Англичаните обаче ще трябва да изчакат 3-4 месеца, защото в момента планът за Лилково се преработва заради грешки. Надяваме се до края на годината да бъде разрешен и проблемът за пътя до двете села. Пари за ремонта са отпуснати, но проведеният през март търг за изпълнител се обжалва в съда, уточняват от “Родопи”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).