Малките полицаи от Детската академия ще охраняват пешеходните пътеки в първия учебен ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 03.09.2007
1147
Малките полицаи от Детската полицейска академия ще охраняват пешеходните пътеки, заедно със служителите на реда в първия учебен ден, съобщи радио "Фокус" - Смолян.

Децата ще се включат в контрола на движението, като ще предупреждават водачите да бъдат внимателни на пътя.
Тази година в Детската полицейска академия, която организира през лятната ваканция Областна дирекция на полицията в Смолян, се включиха над 60 ученици, съобщи говорителят Добрина Ангелиева.


В рамките на академията децата имаха възможност да научат много полезна информация. Те се запознаха със структурата на МВР и с дейността на различните служители в системата на МВР. Лично вътрешният министър Румен Петков изнесе първия урок пред смолянските деца. Малките полицаи се запознаха с видовете наркотици и рисковете от тяхната употреба, разбаха какво е престъпление, видовете наказателна отговорност, как се дава описание на престъпник, как трябва да се реагира, в случай че станат свидетели на престъпление.

За пръв път за участниците в Детска полицейска академия имаше организиран и тридневен обучителен семинар по самозащита от квалифицирани инструктори в РПУ - Смолян.
Най-атрактивни занимания бяха стрелбите и забавните състезания по пожароприложен спорт. Заедно с граничните полицаи децата от академията посетиха и връх "Костадин" край Златоград, където наблюдаваха демонстрация на задържане на нарушител с помощта на служебно куче.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).