Масов побой помрачи празника Трифон Зарезан в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:47 / 02.02.2005
2405
Масов въргал, спретнат от подпийнали граждани, помрачи лозарския празник на традиционния събор край параклиса "Св. Трифон" в Асеновград вчера. Намесата на полицията укроти страстите на бабаитите и позволи вниманието да се насочи към основната атракция на деня - пехливанските борби, в които за голямата награда - 110 килограмов овен, премериха сили 80 борци. Половин тон вино изпиха асеновградчани по време на събора, продължил през целия ден.
В навечерието на празника в Асеновград се проведе и конкурс за най-добро домашно вино, спечелен от хладилния техник Георги Георгиев от Крумово. Той грабна първата награда със собстевно производство мавруд и получи за труда си 50-литрово буре за вино. Рецептата, по която приготвил уникалната напитка, е семейна тайна, която се предавала вече сто години по мъжка линия в рода. Публиката, която също имаше жури, единодушно отреди първо място за Пламен Синапов. Според съгражданите му в момента той е ненадминат в приготвянето на прочутата и единствена в света асеновградска малага. Рецептата Синапов научил от своя учител технолога Георги Георгиев, който бе в журито на конкурса. Георгиев наследил рецептата от Аристидис Чорбаджака, който произвеждал и изнасял по света малага още в началото на миналия век.
Снимка: БТА

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).