Министър Даниел Вълчев подари икона на Свети Георги на пазарджишки храм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:55 / 06.05.2007
1191
Позицията на НДСВ от самото начало на този скандал е една и съща - България има достатъчно силни и добре изградени институции. Започнала е проверка, нещата ще бъдат изяснени докрай и ще се види къде точно стои истината. Това каза в Пазарджик министърът на образованието и науката Даниел Вълчев по повод скандала в правителството, довел до оставки на двама зам.-министри, предаде репортер на радио "Фокус" - Пазарджик. Вълчев каза, че макар да не знае дали скандалът ще се отрази на изборите, в едно демократично общество винаги има подобни неща. "Самият факт, че не бяха потулени нещата означава, че в България има достатъчно солидни демократични институции", добави той.

Министър Вълчев представи намеренията на просветното министерство от следващата учебна година учениците до седми клас включително да получат безплатни учебници.

Според него трябва да бъде усъвършенствана и системата за наказания и поощрения в учебните заведения.

Образователният министър присъства на празничната литургия в църквата "Св. Георги Победоносец" в Пазарджик. В храма бяха депутати от НДСВ Валентин Милтенов и Петя Гегова, общественият посредник Иван Димитров, много жители на Пазарджик. "Отдавна имаме намерение да подарим на храма една хубава икона и ми се стори, че сега е най-подходящо да го направим", обяви Даниел Вълчев. Иконата на Св. Георги, която министър Вълчев подари, е дело на иконописеца Жельо Желев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).