Миньори от рудник ''Крушев дол'' в Мадан се вдигнаха на протест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:14 / 07.01.2005
953
Миньори от рудник "Крушев дол" протестираха пред централата на "Горубсо" в центъра на Мадан. В продължение на няколко часа те отказаха да слязат в мината и настояваха за среща с ръководството. Основните искания на работниците са свързани със заплащането на труда им. В момента подземен работник получава 250 лева брутна заплата, а помощният персонал - под 200 лева, което според протестиращите е унизително ниско заплащане за толкова тежък труд. Освен това миньорите настояват да се прекрати практиката на санкциии върху заплатите, което значително ги понижава и да се определят конкретни правила при заплащането на труда им.
Ръководството на предприятието обеща 10%-но увеличение на заплатите от 1 януари и "цената на основните параметри, по които регулираме заплащнето на миньорите – отбив на рудата, количеството метали, количеството баластра”, по думите на изпълнителния директор на "Горубсо" Съби Кючюков. Той заяви, че фирмата не е в състояние да даде повече, защото през последните месеци е отчетено сериозно неизпълнение на производствените разчети.
Споразумение все още не е постигнато, миньорите заявяват, че протестите ще продължат. Информацията е по радио Пловдив и БНТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).