Митничари и граничен полицай замесени в канала за източване на ДДС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 10.12.2004
716
Разкриха митничари и граничен полицай, замесени в канала за източване на над 50 милиона лева ДДС, действал на територията на шест области, съобщи агенция БГНЕС. Двама митнически служители на ГКПП Капитан Андреево ще бъдат задържани под стража днес с обвинение за участие в организация за неправомерно източване на над 50 милиона лева ДДС, директорът на РДВР- Хасково подполковник Иван Петров.
Снощи е била задържана жена от Ямбол, която е деветата арестувана досега по канала за ДДС. Тя е собственичка на стоката, задържана в ТИР на ГКПП Капитан Андреево. По първоначални данни е установено, че митническия печат е положен на бял лист, а след това е скенирана фактурата за стоката, т.е. печатът е под линиите на фактурата. Според Иван Петров жената едва ли знае в какво е замесена, защото е дошла сама да иска освобождаване на стоката. След разследване се установява, че автомобил “Тойота” на задържания старозагорец В. Грудев е освободен неправомерно от митнически задължения с помощта на митничар и служител на Гранична полиция и двата от ГКПП Капитан Андреево и ще бъдат арестувани. Колата е задържана в Хасково. Акцията продължава под наблюдението на главния прокурор Никола Филчев и главния секретар на МВР Бойко Борисов. Арестите на тримата митничари и граничния служител ще бъдат факт след като приключи пълната проверка на товара на ТИР-а задържан на ГКПП Капитан Андреево.
Още по темата:
Престъпна мрежа в Южна България източила ДДС за 50 млн
Ром на социални помощи и бивши футболисти в мрежата, точила ДДС с турски стоки

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).