Млада жена от Куклен организира кампании за благородни каузи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:38 / 21.10.2023
4187
Венелина Апостолова събира пластмасови капачки и се грижи за бездомните животни на община Куклен. Повод за срещата ни с Венелина е есенната кампания за предаването на събраните капачки на 21 октомври.

Тя е млада, красива и с добро сърце. Включва се в кампаниите за събирането на капачки още през 2012  в “Капачко" , а от 2018 в " Капачки за бъдеще". Складира събраните капачки в двора на къщата си и после с бусове на нейни приятели на доброволни начала ги извозват  до пунктовете за приемане.

За никого в Куклен не е тайна, че Венелина Апостолова е лицето на тези кампании и е нейна заслугата за популяризиране на инициативите сред хората от общината. Тя прави това напълно доброволно и благотворително, с милосърдие и от добро сърце.

Повече от 15 години Апостолова е приела за лична кауза и справянето с популацията на безстопанствени животни в община Куклен. Със собствени средства тя кастрира, обезпаразитява, лекува и храни животните, които са останали без дом. Нейната мисия е да популяризира възможността за навременна кастрация на тези животни сред жителите на общината, което ще допринесе за справянето с проблема. Без нейното съдействие досега Куклен щеше да гъмжи от бездомни кучета и котки, споделя Венелина Апостолова.

Важно е да се отбележи, че тя организира осиновяването на вече изхвърлените животни в страната и чужбина като за това получава подкрепа от Елена Тодорова от "Спаси живот, дари любов". Често се случва хората от Куклен и даже служителите от общината да търсят нейното съдействие за решаване на случаи с изоставени или наранени животни.

Венелина е категорична, че ще продължава да бъде доброволец и да работи за благотворителни каузи за спасяването на човешки животи и грижа за животните. “Вярвам в доброто у хората и тяхната съпричастност. Всяка помощ е добре дошла и затова съм кандидат за общински съветник от листата на Елена Филева и местна коалиция "Партия Консервативна България ", защото в тяхно лице виждам съмишленици и хора, с които бихме могли да продължим да помагаме" - казва Венелина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).