НДСВ оттегли жалбата си срещу резултатите от изборите в Пещера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:09 / 03.07.2006
825
НДСВ оттегли подадената жалба в Пазарджишкия окръжен съд, подадена срещу решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Пещера за обявяване на Стелиян Варсанов за кмет на общината. Това съобщиха от съда в Пазарджик. Жалбоподателят Васил Филев е оттеглил жалбата си чрез свой представител и предстои производството по случая да бъде прекратено.

Филев подаде жалбата на 28 юни 2006 година и в мотивите си за нея посочваше седем нарушения на изборния процес в Пещера. "Постановеното от ОИК решение е в противоречие с предписаните от Закона за местните избори материални и процесуални правила", твърдеше в жалбата си Васил Филев и настояваше пред съда за спиране на изпълнението на решението за обявяване на Варсанов за кмет.

На 25 юни на балотаж в Пещера изборите спечели Стелиян Варсанов, който получи 57,26 %. За Васил Филев гласуваха 42,74 %.

Координаторът на ГЕРБ за региона Стелиян Варсанов, освен от ГЕРБ, бе подкрепен още от БСП, ДПС, НДПС, "Гергьовден", ВМРО, ДРОМ и други партии, както и от едрия бизнес. Васил Филев, издигнат от НДСВ, получи подкрепа още от "Атака", СДС и ДСБ. От опонентите на Варсанов местната организация на СДС първа призна резултатите от изборите в Пещера. Информацията е на агенция "Фокус".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).