На Цветница в Родопите даряват кръв

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:05 / 12.04.2009
1632
"Запалете свещичка, дарете живот" е мотото на кръводарителската акция, която се провежда днес в Смолян, Девин и Чепеларе по идея на Константийския епископ Антоний.

Инициативата на Цветница се осъществява от Областния съвет на БЧК и Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" - Смолян в партньорство с църковните настоятелства на местните храмове „Св. Висарион Смоленски", „Св. Неделя" и „Св. Никола".

Доброволците от Младежкия Червен кръст предлагат информационни материали пред храмовете в областта. Отделението по трансфузионна хематология ще работи днес до 14 часа за всеки желаещ да дари безвъзмездно кръв.

Всички консумативи по време на кръводаряването са за еднократна употреба и не съществува възможност някой да бъде заразен със СПИН или друга инфекция, предавана по кръвен път, уверяват организаторите на кампанията.
Дарената кръв спасява човешки живот. Страхотно е да знаеш, че някой някъде живее благодарение на теб, коментират младите червенокръстци.

Освен акцията за кръводаряване доброволците от Червения кръст са разположили и касички пред пунктовете до църквите. Със събраните средства ще бъдат подпомагани тежко болни хора.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).