Национална конференция на председателите на общински съвети ще се проведе в Хисар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:50 / 12.01.2005
1258
Национална конференция на председателите на Общински съвети ще се проведе на 14 и 15 януари в Хисар, съобщиха от Националната асоциация на действащите председатели на общински съвети (НАДПОС). Темата на форума е “Подготовка, финансово осигуряване и приемане на общинските планове за развитие”. Целта на конференцията е да подкрепи методически и организационно процеса на подготовка и приемане на общинските планове за развитие от Общинските съвети в страната. Приемането на тези планове се определя като най-важното стратегическо решение, което местната власт ще подготви и вземе през настоящия мандат.
Конференцията се организира в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България представена от изпълнителния директор ст.н.с. д-р Гинка Чавдарова, Инициатива местно самоуправление на Американската агенция за международно развитие, Фондация за реформа в местното самоуправление. Ще вземат участие и държавни експерти, директори на дирекции и началници на отдели на ресорни министерства. Научна подкрепа на форума оказват двете най-престижни икономически висши училища - Университета за национално и световно стопанство - гр. София, представен от ректора проф. д-р Борислав Борисов и Стопанска академия “Д.А.Ценов” – гр. Свищов, представена от ректора доц. д-р Нено Павлов, съобщиха от НАДПОС.
Веднага след официалното откриване на форума ще бъде връчен приза “Общински финансист на 2004 год.” по конкурса за иновационни практики в общинските финанси. Наградата ще бъде връчена от г-н Кирил Ананиев - зам.-министър на финансите на Република България и доц. д-р Андрей Захариев – председател на Управителния съвет на НАДПОС в РБ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).