Над Върховръх отбелязаха паметта на загиналите в Балканската война

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 09.10.2012
1042
Десетки хора се събраха в местността Комаров камък над Върховръх, за да се поклонят преда паметта на загиналите перущенци в Балканската война. Сред тях бяха народният представител от ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област Илия Пашев и общинският съветник от ГЕРБ Перущица Васко Даскалов, по чиято инициатива членове на ГЕРБ Перущица почистиха мемориала в седмицата преди честването на 100 годишния юбилей от войната.

От името на общинската структура на ГЕРБ Перущица бе положен венец пред него, а цветя поднесоха лично представителите на ГЕРБ и гражданите. 17 са героите на Балканската война от бунтовна Перущица, имената на 11 от тях са изписани върху паметника. Някои от хората, които сведоха глави в тяхна памет, бяха донесли и снимки от лични архиви. 

"Развълнуван съм, че в този ден моите съграждани дойдоха пред един почистен от паднали клонки, шума и борови иглички мемориал, върху който може да се разчете името на всеки герой - това е малкото, което можем да направим днес, за да съхраним паметта за тази историческа дата и занапред", коментира Васко Даскалов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).