Според окончателните данни от анализа на взетите проби причините за хранителното заболяване са зараза със салмонела, дошла от яйцата, с които се е приготвял соса за дюнерите и микробиологично замърсяване, пренесено от човек от персонала, уточни д-р Петрова.
Обектът ще продължи да бъде затворен до изясняване на всички детайли. На собственика, който е от арабски произход, ще бъде наложена максималната глоба от 5000 лева.
Заведението за обществено хранене е било проверявано 4 пъти от началото на годината. При последната проверка на 12 юни е било направено предписание за подобряване на хигиената. Още през март на обекта е предписано при приготвяне на соса през лятото да се използват яйца на прах. Предстои извънредна инспекция и на обектите за обществено хранене в курортите в Пазарджишко. Тя ще бъде извършена с участието на много инспектори.
Източник: Дарик
Още по темата (7): | |