ОбС Асеновград прие проекта за ИПГВР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:04 / 28.03.2013
851
Вчера на 28-то редовно заседание на Общински Съвет Асеновград бе разгледан и приет проектът за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие (ИПГВР). Той е насочен към устойчивото и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми. Планът интегрира политики и обединява разнородни участници за реализацията на визията и стратегията за развитие на града и общината.

ИПГВР цели трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на дадена градска територия, чрез интеграция на всички дейности в плана по такъв начин, че взаимовръзката между отделните елементи да има такава енергия, че цялостното въздействие на плана да превишава сбора от въздействието на отделните му съставни части, ако те бъдат осъществени поотделно.

Проектът е към Оперативна програма "Регионално развитие", като финансирането от Европейски Фонд "Регионално развитие" е 85% от разходите на проекта, финансиране от държавния бюджет - 10% и 5% задължителен собствен принос на Община Асеновград, който не трябва да надхвърля 25 000 лв. Крайният срок за кандидатстване е до 30.04.2013 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).