Областният на Пазарджик поиска последната дума преди изплащането на парите за бедствия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:39 / 27.11.2005
679
Преди да бъдат изплащани средства по бедствия и аварии да се изиска от областните управители да декларират, че действително ремонтите са извършени и едва тогава да се заплаща на фирмите. Това е предложил областният управител на Пазарджик Ангел Чолаков по време на заседание на Комисията по политика при бедствия и аварии към Народното събрание. Предложението си Ангел Чолаков е мотивирал с допуснати нарушения от временно изпълняващите кметове на Велинград и Белово-Атанас Водев и Александър Радулов.

В останалите общини от областта – Батак, Лесичово, Пещера, Септември и Пазарджик, няма констатирани нарушения при усвояването и разходването на средствата, е записано в доклада на областния управител на Пазарджик.

Случаят в Белово вече бе даден на прокуратурата. По всяка вероятност там и ще отидат и книжата със сключените договори с две фирми във Велинград, на които авансово са изплатени 95% от средствата по договорите. От получените от община Велинград 1 милион 951 хиляди лева по линия на бедствия и аварии на “ДС Билд” и “Транков-БГ” са изплатени още през август, непосредствено след наводнението, 1 милион 680 хиляди лева.

В Белово преди дни е приключила проверка на специализирана комисия към Агенция Гражданска защита, която е констатирала неизпълнение на някои мероприятия, съобщи Ангел Чолаков. Там предстои откритият градски водопровод да бъде “облечен” с изолационни материали и където е възможно – закопан в земята, за да се избегне замръзването му. Ремонтът на моста вече е приключил. Движението по него е пуснато, но все още на фирмата – изпълнител не е платено, тъй като не е осигурено финансиране. Информациата е на Pa-media.net

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).