ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Община Асеновград подписа договор за закупуването на електробуси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:24 / 05.06.2024Коментари (0)1552
Днес община Асеновград сключи договор с фирмата изпълнител за доставка на електроавтобуси. Датата не е избрана случайно – 5-ти юни е Световният ден на екологията. Финансирането е осигурено по процедура "Екологосъобразна мобилност“ на Националния план за възстановяване и устойчивост. Фирмата, която спечели обществената поръчка, е с дългогодишен опит и е доставяла електроавтобуси в градове из цяла България и Европа. Целта на този проект е по-екологичен, комфортен и редовен градски транспорт в община Асеновград.

Ще бъдат закупени общо 7 бр. електрически автобуса. Всички ще бъдат нископодови и оборудвани с рампи - така, че да са достъпни за хора в напреднала възраст, трудно подвижни лица и родители с детски колички. В 5 от автобусите ще има общо 56 места (без това, на шофьора), от които 21 – седящи и 35 – за правостоящи. В другите два общият брой на местата (без шофьорското) ще е 73, от които 28 – седящи и 45 – правостоящи. Автобусите ще са оборудвани съгласно европейските изисквания. Ще разполагат с обособено място за детски колички и за такива, за трудно подвижни хора.

Превозните средства (кабината за водача и пътническият салон) ще са напълно климатизирани. Климатичната система, освен охлаждане, ще има и функция отопление. Ще е налична средна двойна врата, оборудвана с платформа за качване и сваляне на детски и инвалидни коликчи. Автобусите ще са снабдени със система за информация в реално време. Информационните LED табла ще са монтирани на няколко места в превозното средство, като вътре – в предната част на салона - ще бъде поставено такова, с визуализация към пътуващите, които в реално време ще бъдат информирани за номер на изпълняваната линия/направлението/следващата спирка.

По повод Световния ден на екологията, припомняме и за още няколко еко проекта, по които работи община Асеновград. По отношение на отпадъците, във финален етап е реализирането на проекта за изграждане на компостираща и сепарираща инсталации.

Целта е да се намали количеството депонирани битови отпадъци. По отношение на въздуха, в момента се реализира и проект за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни електрически такива. Идеята е да се подобри качеството на атмосферния въздух в община Асеновград. В процес на разработване е и проект за изграждане на зелена инфраструктура в градска среда. Предвижда се озеленяване в различни зони на Асеновград – главни улици, булеварди, междублокови пространства, с цел възпрепятстване разпространението на фини прахови частици.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Футболно първенство за ветерани
Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: