Община Асеновград в проект с УНИЦЕФ за възпитанието на деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:09 / 08.08.2013
1985
Община Асеновград, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Асеновград и Градска библиотека-Асеновград подадоха Заявка за участие в проект "Работилница за родители" към фондация УНИЦЕФ. Едни от основните задачи на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните са: извършване на социално-превантивна дейност и оказване на помощ на родителите при възпитанието на децата им.

Проектът е насочен за родители на деца от 0 до 4 години. Групата ще се състои от 15 родителя и на срещите ще бъдат обсъждани различни идеи и практики. Двама психолози, които ще бъдат фасилитаторите на групата ще бъдат полезни с различни теми, като: как да опознаем децата си, как да избегнем извършването на престъпления или противообществени прояви; как да разберем кога детето ни се нуждае от родителска подкрепа и обич. Също така родителите ще бъдат запознати с научни становища относно развитието на децата.

Тенденцията показва, че възрастта на децата, извършващи противообществени прояви все повече намалява и реализирането на този проект ще помогне на родителите при възпитанието на децата им и ще се ограничи извършването на противообществени прояви от малолетни лица.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).