Община Куклен ще възстановява парк ''Родопи''

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:53 / 04.09.2004
1016
Амбициозен проект на община Куклен предвижда възраждането на природен парк "Родопи" и превръщането му в привлекателно място за почивка. Очаква се след месец екоминистерството да разгледа проекта и да финансира начинанието с 81 хил. лв., ще се вложат и собствени около 13 хил. лв.
Откакто селото се отдели като самостоятелна община преди три години, паркът е на нейна територия, но досега не е направено нищо съществено за благоустрояването му. Сегашното ръководство възнамерява да прочисти и възобнови 11 екопътеки с обща дължина 118 км, да постави край тях 18 беседки с кошчета за отпадъци, както и указателни табели за маршрутите на български и английски език. Проектът предвижда още да се възстановят четири чешми, а в района на хижа "Здравец" да се постави голям билборд с подробна информация за хотелите, почивните бази и туристическите обекти. Още три по-малки табла ще има на Копривките, Студенец и Бяла черква.
Беседките и табелите ще бъдат изработени от фирма, избрана чрез конкурс, а в почистването ще бъдат ангажирани безработни от местното население.
Голямата цел, преследвана от общината, е паркът да получи международно признание. Има интерес от инвеститори към Бяла черква, където, поради по-голямото надморско равнище, снегът се задържа по-дълго, отколкото на Пампорово и това прави местността много привлекателна за голям ски-център. За да се осъществи подобен проект, обаче, трябва да бъдат решени проблемите с водата, която все не достига, канализацията и електрическата мрежа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).