Община Родопи ще бъде разцепена и унищожена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 13.10.2005
3072
Управляващата коалиция в Пловдив е взела решение да бъде обсъдено съществуването на изкуствено създадената община Родопи. Още по време на тазгодишните парламентарни избори от ВМРО сигнализираха, че община Пловдив освен, че е най-малката община в България, е приключила с всички възможни терени за инвеститори. Междувременно кметове на някои села в близост до Пловдив не се съобразяват с желанието на жителите и бавят процедурите по преминаването на селата към града.

"Бъдещето на община Родопи е на карта", заяви председателят на групата на ВМРО-БНД Камен Шишманов. Той допълни, че тя трябва да се разпадне, а селата да преминат към съседните общини - Куклен, Кричим и най-вече община Пловдив.

Коалиционният съвет на управляващите в града ни е в процес на подготовка на правилник за работа, който да подобри ефективността на Общинския съвет. Партиите са се разбрали за в бъдеще предложенията от дневния ред на ОбС да се одобряват предварително на събрание на коалицията, което да гарантира приемането им в залата. Коалиционният съвет излезе и с декларация в подкрепа на предложението за отлагане на отсрочване плащането на кредита на "Градски транспорт".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).