Община Садово оптимизира структурата на администрацията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 08.07.2013
1512
В началото на годината Община Садово стартира проект "Ефективна администрация - Община Садово". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е оптимизиране на структурата на администрация, избягване на дублиращите функции и постигане на по-висока ефективност на общинските служби. Общата стойност на проекта е 104 536 лева, като периодът на изпълнение е 12 месеца.

Проектът вече е в най-важната си фаза - избраният чрез процедура по Закона за обществените поръчки консултант направи обследване на дейността на различните нива на административната структура чрез прилагане на Единната методология за провеждане на функционален анализ.

Проведени са интервюта със служители от общинските служби за дефиниране на конкретните ежедневни дейности и взаимовръзките в администрациите. Изготвянето на фунционалния анализ на дейностите в Община Садово ще бъде в основата на препоръките и предложенията, които ще даде консултанта, за повишаване на ефективността на процесите, подобряване на координацията, оптимизиране на структурите, преразпределяне на функции и дейности на общинските служби.

Като резултат от проекта ще бъде изготвени Наръчник с вътрешни правила за организационно развитие. Съвместна работна група от представители на община Садово и експертите, ангажирани по проекта, ще обсъди опита и добрите практики за ефективно приложение на разработените предложения.

Община Садово има над 15 500 жители - ползватели на административни услуги. Усилията на общинските служители, чрез изпълнението и на този проект, са насочени към цялостно повишаване качеството на обслужването за населението.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).