Община Смолян получи награда за позитивно отношение към хората с увреждания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:48 / 06.12.2004
984
Община Смолян бе наградена с кристалния плакет на Министерството на труда и социалната политика “Символ за позитивно отношение към хората с увреждания”, съобщиха от общинската пресслужба. Наградите връчи министърът на труда и социалното политика Христина Христова послучай Международния ден на хората с увреждания. Кристалният плакет се дава за първи път и е отличие за работодатели, които проявяват най-голяма активност и загриженост за пълноценната реализация на хора с увреждания през годината. Основните принципи, по които е оценяван приносът на работодателите за интегриране чрез заетост на хора с увреждания, са брой разкрити работни места за хора със специфични възможности, личен принос на работодателя за адаптиране на работното място и наемане на хора с висока степен на намалена работоспособност.
Смолянска община е номинирана в категорията за личен принос. Тя е разкрила работно място за човек с 80% намалена работоспособност и има личен принос на работодателя 12 300 лв. Ангел Башев - човекът с увреждане, за когото е разкрито и адаптирано работното място, връчи кристалния символ и грамотата за позитивно отношение, с което бе наградена община Смолян, на кмета Дора Янкова на организираното от Съюза на инвалидите в Смолян тържество по случай Международния ден на хората с увреждания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).