Общините събират доброволци при бедствия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:46 / 22.05.2007
785
Стартира изграждането на доброволни спасителни отряди към общините, съобщават от министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Отрядите ще се сформират от кметовете с решение на Общинския съвет и за всеки конкретен случай ще се преценява колко доброволци ще са необходими за подпомагане на местната власт по време на бедствие.

Всеки член на отряд ще има идентификационен номер, който ще се издава от министерството. Регистрирането на отрядите е необходимо, за да се знае с какви допълнителни квалификации разполагат членовете- доброволци.

Заплащането на доброволците при участие в акция ще бъде за сметка на републиканския бюджет. Размерът, редът и условията ще се определят от Министерския съвет. Оборудването на отрядите ще бъде осигурено от общинските бюджети. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).