Общинска библиотека Карлово спечели проект за нови книги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53 / 13.11.2012
741
Общинска библиотека Карлово спечели поредния проект по програма "Български библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност - 2012" към Министерството на културата. Общата стойност на проекта е 5 500 лв., 80% от общата сума се осигурява от Министерството на културата, а останалите 20% от библиотеката. Със средствата ще бъде обновен фондът на библиотеката с книги и други информационни източници, включително и на електронните носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите. 

В проекта са включени приоритетно произведения на български автори. С почти 550 нови книги, от които 500 заглавия, се сдоби общинската библиотека. В подбора на заглавията местните специалисти са се постарали да обхванат максимално широк кръг от хора, поръчвайки книги от различни жанрове и области на познанието. В новите попълнения има разнообразна художествена литература - българска и световна класика, криминални и любовни романи от съвременни автори, учебници и помагала, граматика, речници, биографии, истории. Сред ценните томове са и няколко луксозни и богато илюстровани книги. 

Информационните източници, включени в проекта, обхващат максимално широк кръг издателства. Новите заглавия във фонда на библиотеката ще са на разположение на читателите от началото на месец януари 2013 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).