Общински съветник от Пазарджик замесен в скандал за педофилия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:45 / 30.11.2004
3844
Общинският съветник от групата на “Коалиция за България” в Общински съвет - Пазарджик Тони Баждаров потвърди, че на снимката към статията на в. Новинар “Ляв политик търси деца за забавление” е самият той, съобщи PA media.
''Политик от левицата предлага секс на малолетни момичета в Интернет. Мъжът е общински съветник от голям град, избран с листата на Коалиция за България. "Новинар" попадна на него по време на разследването си, наречено "Проектът "Лолита", което прави вече 2 месеца. Две подставени лица от екипа се представиха за 18-годишни момичета в известен сайт за запознанства. Политикът осъществи контакт и с двете и им предложи тайна интимна връзка - секс и забавления. В този момент и двете момичета му "признаха", че още не са навършили 14. Това обаче не го отблъсна - само го накара да поиска дискретност. Защото Наказателният кодекс преследва секс с малолетни само до 14-ата им година, след тази възраст ги смята годни за секс." Това пише в публикация в днешния брой на в-к "Новинар", озаглавена "Ляв политик търси деца за забавление".
“Изнесеното от “Новинар” е невярно. Не мога да отрека, че на снимката съм аз, но вестникът се позовава на това, което им е казал авторът на сценария. А този сценарий се разиграва срещу мен от близо година. Акция “Лолита” е един пасквил. Това е разстрел на един политик”. Това каза за PA media общинският съветник Тони Баждаров, който бе уличен в статия на вестника, че си е поръчвал момичета. Според него зложелател е регистрирал в сайтовете за запознанства негов профил и след това са започнали директни контакти с него по телефон и чрез съобщения по интернет. Тони Баждаров заяви, че знае кой е поръчителят на цялата акция. По думите му това са хора извън БСП, но политически свързани с партията, които имат стабилни позиции в нея. Натискът срещу него бил от политически и бизнес характер. Целта била да го отстранят от политиката. Тони Баждаров потвърди, че е срещал с момичетата. “Преценял съм ги само визуално и далеч не ми изглеждаха 14- годишни. Чрез тях целях да стигна до поръчителя, затова нямаше как да се държа враждебно”, каза още пазарджишкият общински съветник. Поради липса на “годни доказателства” той няма да се обърне към съда.
“След като разговаряме с Тони Баждаров ще излезем с официална позиция”, каза областният председател на БСП Костадин Кобаков. Той допълни, че е потърсил Баждаров, но разговор не се е състоял, поради ангажимент на общинския съветник в столицата. “Ако написаното е истина, мога само да изкажа дълбокото си възмущение”, каза още лидерът на БСП в Пазарджик. Костадин Кобаков подчерта, че Тони Баждаров не е член на партията, а е общински съветник от листата на Коалиция за България като представител на коалиционния партньор - Движение “Единение на нацията”. Баждаров бе 19-ти в листата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).