ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Обсъждат проточилия се ремонт на ул. "Михаил Такев" в Пещера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 18.10.2007Коментари (0)1359
Проблемът с продължаващия вече пети месец ремонт на улица "Михаил Такев" в Пещера ще бъде една от основните теми на днешната среща между представители на различни държавни структури и фирми, каза инж. Иван Дишков, директор на Областно пътно управление - Пазарджик.

Тя ще се проведе днес от 13.00 часа в залата на Общинския съвет в Пещера. Сред останалите въпроси, които ще се обсъждат, са актуалните проекти за 2008 година по оперативна програма "Регионално развитие" и готовността за зимното поддържане на област Пазарджик. В срещата ще участват заместник областният управител Слави Генов, заместник изпълнителният директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" инж. Живко Недев, директорът на Областно пътно управление инж. Иван Дишков, представители на "Гражданска защита", КАТ и фирмите за зимно поддържане.
Радио "Фокус" - Пазарджик припомня:
Ремонтът на главната пещерска улица "Михаил Такев" продължава вече пети месец и създава проблеми на преминаващите през родопския град автомобили и граждани. Рахабилитацията на участъка се финансира от Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и община Пещера. Последната е изтеглила заем от Общинска банка в размер на 2 милиона лева. Половината от кредита е определена за реконструкцията на улица "Михаил Такев". Започналият през месец май ремонт спира неочаквано в края на август, след като със заповед от 27.08.2007 г. кметът Стелиян Варсанов променя регулацията на пътя, като увеличава тротоарите от 2 метра на 2.5 метра.

В отговор Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" завежда дело в Административен съд - Пазарджик и иска отмяна на заповедта като незаконосъобразна. Според директоа на Областно пътно управление инж. Иван Дишков ремонтът на пътя е съвместно мероприятие между Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и общината. Като задачата на Пътното управление е рехабилитацията на участъка, като за скритите под пътната настилка обекти трябва да се погрижи общината. Тя също няма право да променя регулацията на път, който е държавна собственост. Конфликтът се задълбочава в началото на месец октомври. Кметът на Пещера Стелиян Варсанов излиза в отпуск по повод предстоящите избори. Временно изпълняващият длъжността кмет на Пещера Тодор Чолаков отправя предизвестие към една от фирмите изпълнители на ремонта "Екохидро" за прекратяване на договора с тях, считано от 2 октомври.

Мотивът за прекратяването е просрочване на изпълнението на дейностите, включени в договора. Фирмата трябва да подмени водопровод по улица "Михаил Такев", да постави тротоарни настилки и бордюри. Според инж. Огнян Антонов ръководител направление "Производствена дейност" във фирмата наред с нея на улица "Михаил Такев" се появяват и други фирми, всяка от които извършва различни дейности - "Енергоразпределение" поставя кабели, местната кабелна телевизия също, друга фирма поставя газопровод. В резултат работата на "Екохидро" се затруднява и забавянето на ремонта става значително. Конфликтът продължава, тъй като фирми и община не са намерили разрешение в общи разговори помежду си.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: