Очаква се двойно поскъпване на меда в Смолянско заради ниския добив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:05 / 21.08.2007
1038
Започна целевото финансиране за производство на пчелни майки, което ще продължи до 15 октомври тази година, предаде радио "Фокус" - Смолян.

Субсидията е в размер на 4 лева на брой произведена и продадена пчелна майка и ще се превежда по банкова сметка на земеделския производител. Задължително изискване при подаването на документите при кандидатстване за субсидирането е производителят да представи протокол, заверен от Националната развъдна асоциация по пчеларство, който да удостовери продажбите на майкопроизводителя за съответния месец.


Тази година пчеларите в Смолянски регион очакват изключително ниски добиви на мед. Добивът от едно пчелно семейство в региона е 5-6 кг, докато миналата година от едно пчелно семейство са изкарвани по 10-15 кг мед, по думите на Ефрем Моллов, зам.-председател на Националната браншова организация "Български пчеларски съюз". Заради ниските добиви се очаква двойно поскъпване на елексирният продукт в Смолянско.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).