Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу Фидел Беев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:49 / 20.11.2004
1286
Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу отстранения от поста велинградски кмет Фидел Беев за престъпление за по служба, съобщи PA media, цитирайки окръжният прокурор Иван Даскалов. Обвинението е по чл. 220 от Наказателния кодекс. Събраните доказателства са достатъчни за повдигане на обвинението, допълва Даскалов. Става въпрос за зареждане с гориво на общински училища, детски градини и учреждения, закупено от фирмите на Беев, докато е бил кмет. Икономическа полиция проверява Беев по случая вече 5 месеца. Проверката приключи с няколко експертизи, в това число съдебно-счетоводна и химическа, имаща за цел да установи вида и цената на горивото, продавано на общинските звена. С обявеното решение за повдигане на обвинение срещу велинградския градоначалник Иван Даскалов изпълни заявеното от него на 22 юли, че обвинение ще има.
По време на гледане на жалбата на Беев срещу решението на ОИК - Велинград за отстраняването му той подчерта пред състав на Окръжния съд, че далеч не е прецедент фактът, че от неговите фирми е зареждано гориво. Нафтата за учебните заведения и горивото за общинската фирма “Стройком” са зареждани от неговите фирми през последните три години, т.е. тогава, когато той не е бил кмет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).