ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Осем фирми са в късата листа за супервайзър на пътя Смолян - Средногорци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 26.05.2007Коментари (0)1070
Обявена е късата листа за супервайзър на рехабилитацията на пътя Соколовци - Смолян - Средногорци. В нея попадат осем фирми и консорциуми.

Параметри на проекта
Отсечката е проектирана за скорост 40-50 км/ч, има ширина 7-9.5 м и преминава през няколко селища в региона. Дължината на участъка е приблизително 29 км. Проектът за рехабилитация включва четири големи съоръжения и голям брой пътни възли. Договорът за изпълнение на рехабилитацията ще бъде възложен по правилата на практическото ръководство за процедури, финансирани от ЕС, и ще се изпълнява съгласно договорните условия ФИДИК, Червена книга, издание 1999 г. Консултантът ще изпълнява едновременно ролята и отговорностите на инженер на проекта съгласно ФИДИК и независим строителен надзор съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията и свързаните с него наредби.
Общият срок на договора ще бъде 42 месеца, от които периодът на строителството е 24 месеца, 12 месеца е гаранционният срок, а пет месеца - подготовката за финалните плащания. Срокът на строителството може да бъде продължен, това автоматично означава, че ще бъде променен и срокът на супервайзърския договор.

На 12 април бяха отворени офертите за рехабилитация на второкласния път Соколовци - Смолян - Средногорци. Предложения подадоха българските "Пи Ес Ай" АД, "Пътни строежи" АД, Холдингово дружество "Пътища", консорциумът "Средногорци - 07" и гръцкият консорциум Entechnos, който предложи най-ниска оферта.

Пътят от Соколовци през Смолян за Средногорци ще подпомогне развитието на туристическата инфраструктура в Родопите. Продължение на този проект е "Рехабилитацията на път II-86 Чепеларе - Соколовци и изграждане на обходен път край Рудозем", който е включен във финансов меморандум 2006 на програма ФАР - Трансгранично сътрудничество с Гърция.

Къса листа на консултантите за рехабилитацията на Соколовци - Смолян - Средногорци


ADO S.A, Гърция с LV Salamanca Ingenieros S.A.U, Испания
BCEOM French Engineering Consultants, Франция, заедно с българската "Рутекс"
Carl Bro a/s, Дания
Hyder Consulting LTD, Великобритания
Louis Berger SAS, Франция
Mott MacDonald Limited, Великобритания, участва в търга с DIWI Consult International GmbH, Германия
Technital S.p.A., Италия, с партньори INCA Servicios y Proyectos de Ingenieria Civil S.A., Испания, и D2 Consult, Австрия
Roughton International, Великобритания


ADO S.A, Гърция, е водещ партньор и участва в търга с LV Salamanca Ingenieros S.A.U, Испания. АДО участва в много търгове и е супервайзър на поредица от обекти в България. Фирмата е част от така наречения малък консултант по проекта за Пловдив - Свиленград, в екип с "Хил интернешънъл" АДО е консултант на строителството на Видин - Монтана, по "Транзитни пътища 3", рехабилитация на участъци от магистрала "Хемус" на обновяването на Казанлък - Стара Загора също от програмата "Транзитни пътища 3"
BCEOM French Engineering Consultants, Франция, заедно с българската "Рутекс" също са в групата, която получава покана за участие. Българската "Рутекс" проектира участъци от магистрала "Струма" заедно с "Пътпроект" и "Трансконсулт БГ". Фирмата спечели консултантски търг за проекта достъп до туристически места по програма ФАР - Икономическо и социално сближаване 2001, автор е на проекти от с финансиране от Световната банка и от Европейската инвестиционна банка от програмата "Транзитни пътища 5" и др.
Carl Bro a/s, Дания, в този търг фирмата участва без партньор. Заедно с Niras и JIT Consulting спечели търга за интегрирано управление на водите на река Места по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество с Гърция
Hyder Consulting LTD, Великобритания, е традиционен участник в консултантски търгове, фирмата е консултант по проекта за достъп до туристически места, попада в няколко къси листи за жп проекти.

Louis Berger SAS, Франция, участва без партньор. Заедно със следващия участник Mott MacDonald са консултанти на магистрала "Люлин". Заедно със "Систра", Традемко", "Типса" и Рубикон" е супервайзър на жп проекта Пловдив - Свиленград
Mott MacDonald Limited, Великобритания, участва в търга с DIWI Consult International GmbH, Германия. И двете фирми са познати в страната. Освен в консултантския екип за "Люлин" "Мот Макдоналд" е консултант и на "Транзитни пътища 4", "Диви консулт" е в екипа за строителен надзор на пречиствателните станции в Горна Оряховица, Стара Загора и др.

Technital S.p.A., Италия, е фирмата, която укрепи и изчисти каналите на Венеция през 2002 г. Компанията е автор на сицилианската магистрала и много пътни проекти в Италия. Създадена е през 1964 г. Нейни партньори за българския пътен проект са INCA Servicios y Proyectos de Ingenieria Civil S.A., Испания, и D2 Consult, Австрия.
Осмият участник в търга е Roughton International, Великобритания. Фирмата е основана през 1952 г. и е работила на много обекти в Африка и Азия, където освен водна и пътна инфраструктура консултира проекти от социалната инфраструктура.

През тази година Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви два търга за супервизия на пътни обекти от ФАР - Трансгранично сътрудничество 2005. Единият от тях е с Гърция и е за рехабилитацията на път II-86 Соколовци - Смолян - Средногорци. Договорът за услуга ще бъде сключен на база обща цена, като максималният бюджет по проекта е 780 хил. евро.

Консултантът ще осигури техническа помощ на договарящата институция и възложителя за супервизия на рехабилитацията и реконструкцията на част от път II-86 Соколовци - Смолян - Средногорци.

 

Информацията е на вестник "Строителство градът".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Войната в Украйна
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: