Осъдиха телефонен техник за злоупотреба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26 / 12.09.2005
1322
Пловдивският окръжен съд осъди на 1 година и шест месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок Радка Рачева, 40 г. Тя бе призната за виновна в това, че на 13.01.2004 год. в гр. Сопот в качеството си на длъжностно лице – техник в АТЦ гр. Сопот , е нарушила служебните си задължения, като е изградила телефонна връзка от постовете в АТЦ гр. Сопот с абонати на мобилни импулсни телефони при предварително изключване на броячите на постовете с цел да набави облага за себе си и за Илко Рачев и да причини вреда на РУ “Далекосъобщения“ Пловдив и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици.
Рачева е лишена и от право да заема длъжността “техник – АТЦ“ за срок от ТРИ ГОДИНИ.
Подсъдимата работела като техник в автоматичната телефонна централа в гр. Сопот. През лятото на 1999 г. влязла в контакт със свой познат, който обслужвал 6 бр. “импулсни“ телефонни номера за услуги - справки, хороскопи и т. н. При разговора стигнали до идеята, че Рачева би могла да захранва с телефонен трафик шестте импулсни номера от работното си място и да прикрие това. Споразумяла се, че по време на дежурствата си ще изгражда връзка с неговите номера от служебните телефонни постове, като изключва броячите им. Така от натоварването на импулсните телефонни линии за техния държател се формирала печалба, а той на свой ред и давал процент от сумата, като й изпращал записи на името на съпруга й Илко Рачев на обща стойност 2 229 лв.
Вечерта на 13.01.2000 г. Рачева поела нощно дежурство. Съгласно уговорката изключила броячите на служебните телефонни постове и набрала импусните номера, като оставила линиите отворени. Междувременно в РУД гр. Пловдив били засечени периоди на повишен телефонен трафик от АТЦ Сопот с абонати на М – тел, които съвпадали с дежурствата на Рачева. Била направена внезапна проверка,която установила нарушението.
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).