Откриват учебна площадка по безопасност на движението в Куклен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:48 / 17.03.2009
1159
Учебна площадка по безопасност на движението ще бъде открита в четвъртък от 11.00 ч. в двора на СОУ "Отец Паисий" в Куклен. Съоръжението представлява макет на улична инфраструктура в града и разполага с 4 улици, кръгово движение, паркинг и пешеходни пътеки. Площадката е оборудвана с 30 пътни знаци, 4 светофара с различни системи за работа и хоризонтална маркировка.

С реализацията на проекта, училищното ръководство се надява в една безопасна среда да повиши ефективността на обучението по Безопасност на движението. Практическото използване на новата придобивка включва формиране чрез игрови метод на умения като разпознаване на пътните знаци, разпознаване на основните видове елементи на различните кръстовища и прилагане на правилата за безопасно пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища.

Площадката, чиято стойност възлиза на 30 000 лв., ще бъде открита от кмета на Куклен Димитър Сотиров и изпълнителния директор на КЦМ АД Стоян Пехливанов. Проектът е част от Програмата за партньорство между Община Куклен и КЦМ АД, а неговата реализация бе поверена на строителна фирма "Митев 2001" ЕООД.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).