Пазарджик не иска софийските боклуци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:52 / 14.01.2005
2012
Общинското ръководство на Пазарджик няма да даде съгласието си за приемане на сметта на други градове, заяви кметът Иван Евстатиев по повод изказване на председателката на екокомисията към столичния Общинския съвет Нели Манова. Според нея след запълването на депото в Суходол от Министерството на околната среда и водите ще разрешат отпадъците на София да се изхвърлят в рамките на шест месеца до въвеждане на технологията за пакетиране на отпадъци на сметищата в Горна малина, Пазарджик и Пирдоп.
Пазарджишкият кмет е категоричен, че няма да приеме отпадъците на софиянци. Съществуващото депо няма капацитет за това. Сметището на Башикаровския баир в землището на Алеко Константиново е разположено на 123 дка площ. 90 дка от тях вече са заети. Ежедневно Пазарджик изхвърля 410 куб.м. боклук. Няма опасност от претрупване с отпадъци, но няма и възможност да приемем чуждите, категорични са експертите в общината. Едва през 2006 г. се планира да започне изграждането на новото регионално депо за твърди битови отпадъци. Неотложна задача в момента е ликвидирането на нерегламентираните сметища в 14 от кметствата на общината. В по-голяма част от селата сметищата вече са изчистени. Информацията е на PA media.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).