Пазарджишки училища печелят проекти за енергийна ефективност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 04.09.2007
1576
Седем училища в Пазарджик ще получат общо 616 844 лв.за саниране на сгради, каза на пресконференция в община Пазарджик директорът на "Хуманитарна политика" Емил Фърцов. Проектите са част от Националната програма на Министерството на образованието и науката за ефективно саниране на училищни сгради. В средните училища "Георги Брегов" и "Петър Берон" до 15 септември ремонтите ще бъдат завършени. Те включват подмяната на остарялата дограма и измазването на сградите.

В основно училище "Кирил и Методий" подмяната на дограмата вече е започнала, а в гимназия "Иван Аксаков" ремонтът започва от днес. В останалите 3 училища - средните "Иван Батаклиев" и "Стефан Захариев" и началното "Георги Раковски", санирането още не е започнало. Основната дейност, която ще бъде извършена в тези училища е свързана с подмяната на остарялата дървена дограма с нова PVC дограма.

Забавянето не е по вина на общината, тъй като изборът на фирма-изпълнител на ремонта се осъществява централно, каза Емил Фърцов. "Извършването на ремонти по време на учебните занятия, вероятно ще затрудни учебния процес, но е необходимо", уточни още Фърцов. Информацията е на радио "Фокус" - Пазарджик.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).