Пазарджишки земеделци обвиниха в манипулации областното ръководство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:21 / 26.09.2004
2073
Земеделци от общинските земеделски дружби от Пазарджик, Батак, Белово, Лесичово и Славовица напуснаха провелата се в събота областна конференция на БЗНС-НС в Пазарджик с мотив, че делегатското събранието е манипулирано от председателката на организацията Екатерина Каферинова, съобщи PA media. Според тях тя е нарушила устава, като е допуснала регистрирането на завишен брой нелигитимирали се делегати, както и създаването на паралелни структури на БЗНС-НС в няколко общини от областта. Като делегати от Велинград са били регистрирани около 70 земеделци. В същото време земеделската организация там наброява реално 250 човека, а според устава за всеки 20 членове се определя един делегат. Общият брой на напусналите конференцията е 103-ма, като най-голям е броят им от организацията в Пазарджик- 86. “Не искаме разцеплението на БЗНС-НС и пред националното ръководство на партията ще настояваме за нова конференция в Пазарджик”, заяви председателят на общинската структура Емил Йончев.
Екатерина Каферинова е допуснала и създаването на паралелни структури в Батак и Лесичово чрез провеждането на тайни общински делегатски събрания, на които не са били поканени всички членове. Това противоречи на устава, в който е посочено, че в едно и също населено място не може да има повече от една организация, подчертаха напусналите конференцията. Според тях това е третото поредно областно делегатско събрание, манипулирано от Екатерина Каферинова. Напусналите ще настояват за нова конференция и ако такова решение не бъде взето от националното ръководство на партията, ще се обърнат към съда за установяване легитимността на регистрираните делегати.
След напускането на земеделците от 5 организации останалите 159 делегати продължиха работата на областната конференция и Екатерина Каферинова бе преизбрана. Тя категорично отрече отправените срещу нея обвинения и подчерта, че не тя, а тричленна комисия е разглеждала жалбите и регистрирала делегатите. Там, където е имало дублиране на структурите, са допуснати делегатите и на двете организации. На събранието са присъствали Диана Иванова, председателка на Върховния ревизионен съвет на партията и Красимир Върбанов, член на съвета. Според Екатерина Каферинова те не са имали забележки към организацията и легитимността на конференцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).